Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Ασούρα

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή Ashura;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Το μαγείρεμα της Ασούρα απέκτησε μεγαλύτερη σημασία μετά την Οθωμανική περίοδο. Είναι επίσης γνωστό ότι προήλθε από την εποχή του προφήτη Νώε. Όλοι αφηγούνται την ιστορία της ύπαρξης της Ασούρα. Ο Νώε ξέρει ότι ξεκίνησε με τον κατακλυσμό. Hz. Νώε Είναι ένας από τους προφήτες που στάλθηκαν στο λαό του μετά τον προφήτη Idris. Η ιστορία της Ασούρα βασίζεται στην ακόλουθη παραβολή:

Αν και οι γιοι του, ο Σημ, ο Χαμ και ο Γιασέφ, πιστεύουν σε αυτόν, πολλοί από τον Χαναάν και τον λαό του δεν πιστεύουν σε αυτόν. Παρά το γεγονός ότι μεταφέρει τις εντολές του Αλλάχ στο λαό του για περισσότερα από 1000 χρόνια, δυστυχώς διώκεται και χλευάζεται από αυτούς. Τέλος, παραπονιέται για τους ανθρώπους του στον Αλλάχ. Ο Θεός, διατάζει τον Νώε να φτιάξει μια πολύ μεγάλη κιβωτό. Και ο Γαβριήλ (as) στέλνει έναν βοηθό να τον βοηθήσει.

Hz. Ο Νώε υπακούει στην εντολή και κατασκευάζει ένα μεγάλο πλοίο και βάζει όλους τους πιστούς στο πλοίο. Παίρνει μαζί του και δυο ζώα από κάθε ράτσα. Και ο Αλλάχ προκάλεσε τελικά τη μεγάλη πλημμύρα. Βροχές που πέφτουν από τον ουρανό και νερό που αναβλύζει από το έδαφος καλύπτουν ολόκληρη τη γη. Με τον βρασμό δέκα φωτός το πλοίο κινείται.

Μόνο οι πιστοί που επιβιβάζονται στο πλοίο σώζονται. Το πλοίο μένει στο νερό για μήνες. Σε αυτό το διάστημα, το φαγητό που παίρνουν μαζί τους αρχίζει να τελειώνει. Μαζεύουν το υπόλοιπο φαγητό σε ένα καζάνι και αρχίζουν να ψήνουν μια σούπα. Σήμερα, λέμε τη σούπα που φτιάχνεται εκείνη την εποχή, Ashura. Η ιστορία της Ashura βασίζεται επίσης σε αυτήν την ιστορία, σύμφωνα με μια φήμη. Η Ασούρα έχει γίνει μια αμετάβλητη παράδοση εδώ και αιώνες. Κατά την Οθωμανική περίοδο δόθηκε μεγάλη σημασία σε αυτόν τον μήνα. Την 10η ημέρα του Μουχαρέμ ξεκινούσε η μέρα με νηστεία. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν εθελοντές «διανομείς aşure» που μοίραζαν ασούρα. Συνήθιζαν να μοιράζουν ασούρα στους φτωχούς.

Είθε ο Θεός να δίνει άφθονη διατροφή σε όλα τα σπίτια, τη δουλειά και τους αγαπημένους μας.

Για την κατασκευή της Ασούρα μας
Βάζουμε το σιτάρι μας στο νερό την προηγούμενη μέρα. Ας βάλουμε την επόμενη μέρα στο νερό τα ξερά φασόλια και τα ρεβίθια μας και την επομένη ρίχνουμε το νερό του σιταριού.
Το βάζουμε σε βαθιά μεγάλη κατσαρόλα και το βράζουμε, ανακατεύουμε ενδιάμεσα μέχρι να ψηθεί και να σκάσει, βράζουμε και ψήνουμε τα φασόλια και τα ρεβίθια μας από τη μια πλευρά, χύτρα ταχύτητας όσο ψήνονται, ψιλοκόβουμε βερίκοκο, αχλάδι. , σύκο, κυδώνι, μουριά, σταφίδα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε νερό σε ξεχωριστή κατσαρόλα και τα βράζουμε, προσθέτουμε τα ξερά και τα ρεβίθια μας στο ψημένο σιτάρι. Πολλά δεν βράζουν μαζί, προσθέτουμε το βραστό βερίκοκο από την άλλη με το νερό του και το ανακατεύουμε να μην κολλήσει ο πάτος. Ρίχνουμε 1 ποτήρι ροδόνερο σε 2 κιλά ζάχαρη και ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα φουντούκια μας και μαγειρεύουμε. Αν είναι υγρό, προσθέτουμε 6 κουταλιές άμυλο βρασμένο νερό σε ένα ποτήρι νερό, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε, πάρουμε τη μαγειρεμένη μας σούπα σε μπολ, ας τη διακοσμήσουμε αφού βγει η πρώτη φωτιά.

Ας τραβήξουμε πάνω τους τα καρύδια και τα φουντούκια μας, τα τραβάμε ελαφρώς μεγάλα, ας καθαρίσουμε το ρόδι μας ???? ας στολίσουμε τα μπολ μας καλή όρεξη

Συνταγή Ashura με φωτογραφία

Ασούρα
Ασούρα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button